Tuesday, June 6, 2017

Capac pentru lada de compost

Aveam nevoie foarte mare de un capac pentru lada de compost, construita acum cateva zile (aici puteti vedea cum este facuta lada). Initial m-am gandit sa pun un palet de-asupra lazii, dar un palet e destul de greu si ar fi trebuit sa il iau jos de fiecare data cand intorceam compostul. Ma gandisem sa pun doar o bucata mare de tabla sau placaj, dar tot mi-ar fi intrat animalele in el. 
Sotul s-a oferit sa imi faca o rama iar pe rama respectiva, sa punem tabla. Asadar, sotul a facut o rama pe masura lazii.



Am avut ceva tabla ramasa de la constructii, am taiat-o pe masura ramei si am prins-o de rama cu cuie. Ulterior, a fost necesar sa mai adaugam o bucata de lemn ( pe mijlocul ramei) ca sa prindem tabla si la mijloc,pentru mai multa siguranta( copiilor poate le trece prin cap sa o foloseasca pe post de scena, sau stim noi ce le mai trece prin cap).








In spate am atasat balamale, asa ca acum capacul este o usa, ca si cele pentru intrarea in beci.
Deschid usa si o proptesc cu un par si imi vad linistita de treaba!

6 comments:

  1. Arata bine si se vede ca sotul e mester. La noi gramada de compost e descoperita, nici nu m-am gandit vreodata sa ii pun capac. Plus ca dupa sase ani ar trebui inlocuiti si peretii compostierei ... Nici vorba sa fotografiez darapanatura mea :)
    Ce ne arati tu aici e lux ! Jos palaria !

    ReplyDelete
  2. Multumim,Dani! Tot i-am zis sa imi faca un compost si el se oferea sa cumparam unul. Asta a fost gratis si mult mai mare decat ce gasesc in comert. Eu trebuie sa il acopar ca altfel intra pasarile in el( ciorile) si mananca tot, plus am si vulpi si alte animale pe care nu doresc sa le invit la masa.

    ReplyDelete
  3. nici eu n-am capac la compostiere. e mai bine cu capac?

    ReplyDelete
  4. Capacul tine si caldura si caldura e esentiala in a ajuta la compostare. Materialele se degenereaza mai repede. Eu pun capac mai mult pentru a-l proteja de animale. Am pasari care mi-ar manca tot compostul in afara de iarba si frunze.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasarile mananca larvele din el, ganganiile, nu compostul. doar ca-l imprastie.

      Delete
    2. Eu pun multa mancare in el si vin niste corbi si mananca tot...nu prea am larve in el. Nu pun resturi animale doar vegetale.Plus am alte animale care ar fi tot timpul la compost neavand curte ingradita.

      Delete