Monday, April 17, 2017

Terrarium

Daca indragiti plantele decorative, puteti incerca sa faceti si un mic terrarium. In terrarium  puteti creste plante suculente, plante care nu necesita prea multa ingrijire: se stropesc cu un jet de apa la 3-4 zile.
Pentru acest proiect veti avea nevoie de recipientul de sticla -se poate folosi si un acvariu ( daca ati renuntat la pesti) insa nu il veti suspenda, pietris sau nisip, o planta, muschi si putin pamant pentru ghivece.

1.  Acoperiti fundul recipientului cu un strat de pietris ( in care sa se scurga apa, in cazul in care udati excesiv). Scoateti planta din ghiveciul in care a fost achizitionata si indepartati excesul de pamant de pe radacina. Asezati planta cu radacinile pe pietris si incercati sa apasati un pic pentru a-i oferi stabilitate.

2.Daca mai aveti si alte plante puteti sa mai adaugati una sau doua in pamantul din recipient.Eu am adaugat una foarte -foarte mica- abia se vede in imaginea de mai jos. Completati cu pietris, pana ce aduceti pietrisul la  nivelul pamantului din recipient.

3.Peste pietrisul si pamantul din jurul plantelor, asezati cu grija muschiul. Folosind o sticla cu spray, incercati sa umeziti muschiul cu un jet-doua de apa.

 Agatati recipientul intr-un loc luminos insa aveti grija sa nu bata soarele direct pe el! 


No comments:

Post a Comment