Wednesday, April 12, 2017

Tablou cu mesaj din palet

Prima mea incercare de a face ceva dintr-un palet folosit candva in constructii, este acest tablou. Am o destul de buna colectie de paleti si cred ca vor urma si alte proiecte. Pentru acest proiect aveti nevoie de cateva ustensile de tamplarit: fierastrau, ciocan si burghiu. Alte materiale necesare:
  • Un palet ca cel din imagine (sursa imagine: Wikipedia).
  • smirghel
  • vopsea alba pentru fond si vopsea neagra pentru litere
  • sabloane cu litere
  • o bucata de sarma
  • un burete pentru vopseaua neagra
  • o pensula pentru vopseaua de fond
  • cuie sau suruburi cu varf ascutit

1. Folosind un fierastrau, taiati bucati de lemn, pe masura dorita,din paletul respectiv. Pentru acest tablou aveti nevoie de 4 bucati.


2.Cu ajutorul smirghelului lustruiti suprafata lemnului si lateralele pentru a nu avea aschii.



3.Vopsiti cu alb cele patru scanduri. Suprafata nu trebuie sa fie acoperita in totalitate cu vopsea, mai ales daca doriti sa se vada lemnul natural. Folositi putina vopsea pe pensula si intindeti vopseaua pe scandura cu miscari de la dreapta spre stanga. Dupa ce vopseaua s-a uscat, lustruiti din nou cu smirghel pana ce lemnul incepe sa isi arate suprafata naturala( mai ales daca ati vopsit totul cu alb).

4.Stergeti bine cu o carpa umeda pentru a indeparta particulele de parf si incepeti munca cu sabloanele. Asezati sablonul in locul dorit si daca va e teama ca se vor misca de la loc, lipiti-le cu scotch. Pentru ca literele sa iasa frumos, folositi o bucata de burete, nu prea mare si imbibati buretele in putina vopsea neagra. Nu tamponati! Incercati aplicati culoarea cu miscari de sus in jos ca si cum ati vrea sa stergeti ce e cu alb. Acoperiti bine cu negru, nu folositi vopsea multa pe burete, tamponati excesul pe o farfurioara !

Prima mea litera, din pacate, a fost realizata prin tamponare si pe margine, vopseaua s-a scurs un pic sub sablon.

 5. Continuati cu sabloanele pana terminati de " scris " tot mesajul si lasati la uscat!
6.Intoarceti scandurile cu fata in jos si aplicati doua stinghii, taiate tot din paletul respectiv.

7.In partea de sus a stinghiilor, bateti doua cuie mai mici pentru a putea pune o agatatoare. Uniti cele doua cuie cu o bucata de sarma sau cu ceva ce gasiti prin casa ( chiar si o sfoara mai rezistenta) si  legati capetele de cuie.



 

Proiectul e gata! Agatati tabloul si lasati-i pe cei dragi sa vi-l admire!

No comments:

Post a Comment