Friday, April 13, 2018

Rasaduri in role de carton


Daca doriti sa evitati recipentele de plastic sau doriti sa economisiti niste bani cand vine vorba de rasaduri, aceasta metoda este foarte usoara si nu necesita un efort prea mare. Efortul consta doar in colectarea rolelor de la hartia igienica sau servetelele de bucatarie si pastrarea lor pana in momentul in care ne hotaram sa le folosim.
Probabil ca va ganditi ca ocupa prea mult spatiu, dar daca sunt pliate se pot pastra toate intr-o cutie.De asemenea, tot pentru a salva spatiu puteti sa taiati rolele de hartie igienica in jumatate, iar cele de la servetele in bucati de marimea celorlalte role.



 Cand sunteti pregatiti pentru a pune rasadurile, indoiti fiecare bucata de rola din nou in jumatate pentru a forma un cub.

 Asezati toate aceste cuburi intr-o tava. Cuburile vor ramane in tava pana cand plantele vor fi destul de mari pentru a fi putea puse in gradina. Daca este posibil umpleti tavita cu cuburi pentru a fi mai stabile.
 Scoateti pe rand din tavita cateva cuburi si le asezati pe o suprafata unde doriti sa lucrati. Puneti in fiecare cub pamant pentru rasaduri, apasati usor pentru a umple golurile.
  Cuburile sa fie bine umplute, lumina este foarte importanta in momentul in care plantutele incep sa iasa. Puneti toate cuburile inapoi in tavita cu mare grija, pentru ca pamantul sa nu cada din ele. Pulverizati apa pana ce pamantul e umezit bine, puneti semintele ( 2-3 daca semintele sunt de marime mai mare , ceva mai multe daca sunt mai mici) acoperiti cu pamant (unele seminte au nevoie de foarte putin pamant de-asupra , asa ca cititi cu atentie modul de insamantare si respectati instructiunile pentru o mai buna reusita).

Pulverizati din nou apa si puneti tavita intr-un loc insorit! Puteti sa o acoperiti cu o bucata de sticla sau folie alimentara pentru a reduce stropitul. Din cand in cand puteti aerisi si daca folia nu este aburita si pamantul incepe sa se usuce, mai pulverizati apa!
Micile plantute din cuburile mele sunt margarete englezesti (Bellis perennis), sau nasturei.


No comments:

Post a Comment